Terugblik Socially Engaged Practice

“Wat fijn om weer eens in een kritische ruimte te zijn.” Met dat compliment op zak kijken we terug op een geslaagde eerste fysieke Night Shift post-corona.

Onze sprekers waren Guinevere Ras (conservator Nederlands Fotomuseum), Esmée Schoutens (onderzoeksassistent Nationaal Museum van Wereldculturen), Menno Welling (hoofd van de MA Applied Museum & Heritage Studies en het Heritage Lab) en Dieuwertje Wijsmuller (zelfstandig collectie management specialist, Creative Culture Consultancy). Ze deelden hun ervaring en visie op het vlak van socially engaged practice. We bespraken hoe dat eruit kan zien als je voornamelijk werkt met collecties of onderzoek doet. Welke vorm krijgt sociale betrokkenheid dan? En hoe daagt het de notie van de ‘curatorial voice’ uit? Al snel vervaagde de rol van de mensen op het podium en de mensen in het publiek en werden ervaringen over en weer gedeeld.

Met deze avond vierden we de bijna-lancering van Culture Caleidoscoop, het nieuwe online peer-reviewed open access platform. Wil je de publicatie van de eerste artikelen niet missen? Meld je aan voor hun nieuwsbrief!

Voorafgaand aan het gesprek deelden een aantal internationale vrienden van Culture Caleidoscoop hun visie op socially engaged practice.