Het team

Laurin Ivetic Night Shift

Laurin Ivetić werkt voor International Film Festival Rotterdam als Data Marketeer. Hij denkt over hoe IFFR haar doelgroepen kan bereiken en uitbreiden, analyseert klantendata en zorgt ervoor dat de IFFR-website, de IFFR-App en alle channels een goede customer journey vormen. Daarnaast was hij bij meerdere rebranding-projecten voor culturele organisaties betrokken. Met zijn master-scriptie over “How can museums use digital customer journeys to further their educational mission online?” studeerde hij cum laude af. Binnen NightShift hoopt hij met zijn kennis meer mensen te bereiken en meer mensen te inspireren bij NightShift mee te doen.

Merel van der Vaart is conservator stadsgeschiedenis bij Stedelijk Museum Schiedam. Hier werkt ze aan tentoonstellingen, online content, podcasts en evenementen. Ook is ze redacteur van Scyedam, het tijdschrift van de Historische Vereniging Schiedam. Eerder werkte Merel onder andere bij het Science Museum in Londen, het Allard Pierson, de Universiteit van Amsterdam en had ze haar eigen bureau. Het organiseren van Night Shift avonden houdt haar scherp in haar eigen werk en zorgt ervoor dat ze in gesprek blijft met collega’s.

Birgit van Beek is producent bij Zuid. Boijmans, de locatie van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam Zuid. Daar werkt ze samen met kunstenaars en onderzoekers om hun commissions en fellowships in goede banen te leiden. Met veel van de projecten binnen het domein van de Social Practices is Zuid. een plek waar kunst en maatschappij samen komen en de artistieke onderzoeken in co-creatie met buurt en kunstenaars worden gevormd. Na haar master Kunstgeschiedenis: Moderne en Hedendaagse kunst en een stage bij de afdeling Educatie & Publieksbegeleiding van Museum Boijmans Van Beuningen is ze bij ditzelfde museum aan het werk gegaan voor het project op Zuid.   Met één been in de wat klassiekere museumomgeving van het Museum en het andere been in het wat eigenwijzere Zuid. kijkt ze er naar uit om het gesprek aan te gaan over wat een culturele instelling kan en moet betekenen voor bezoekers én werknemers.