Help ons

Het team van Night Shift organiseert elke maand in Rotterdam een avond vol inspiratie en debat voor mensen die werken met musea, kunst en erfgoed. Iedere avond staat een actueel thema centraal en gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van voorbeelden en provocaties uit de sector en daarbuiten. Bij Night Shift kun je ervaringen delen, geïnspireerd worden en nieuwe (kritische) vrienden ontmoeten.

Wij geloven in een vooruitstrevende, open en toegankelijke museumsector. En daarin zijn we niet alleen. Maar waar begin je, als je van deadline naar deadline holt, nog weinig mensen kent, of je een roepende in de woestijn voelt? Om positieve verandering teweeg te brengen, hebben we elkaar nodig: de aspirant museumprofessional, de oude rot en de freelancer.  

Help ons om een mooi programma neer te zetten.

Inclusief, toegankelijk en open

Het team organiseert de avonden op vrijwillige basis. Het Nieuwe Instituut biedt ons de zaal kosteloos aan. We willen inclusief, toegankelijk en open zijn, zowel op het podium, als achter de schermen. Samen met een divers team van adviseurs stelden we het programma voor dit seizoen samen. We streven een inclusief sprekersbeleid na. Zonder onze sprekers zou Night Shift niet bestaan, dus we vinden het belangrijk hen te bedanken. We geven ze een drankje en een cadeau. ZZP’ers krijgen een (bescheiden) sprekersbijdrage. We willen de avonden toegankelijk houden.  

Night Shift avonden zijn regelmatig ‘uitverkocht’, maar helaas zijn we daarmee niet uit de kosten. Met een eenmalige donatie kun je ons helpen de kosten te dekken.


If you’re not based in the Netherlands, but you still want to support Night Shift, you can use this link.