21 juni – Lekker sociaal?

De social media accounts van een museum worden vaak beheerd door de afdeling Marketing, maar is dat terecht? Social media zijn geen (traditionele) marketing tool maar een manier voor musea om ook buiten de eigen muren in gesprek te gaan met mensen.

Abhay Adhikari (PhD) works globally with private and public sector organisations to develop digital engagement projects that focus on social impact, empathy and audience engagement. He has created strategic programmes that have been commissioned by organisations such as the Guardian, Google and Nesta. He also leads the Urban Sustainable Development Lab, which was named as one of UK’s 50 radical-thinking projects by the Observer newspaper. Abhay works with museums across Europe, helping them to develop their digital identities to understand – What do museums need to do to engage with & activate new audiences online? What is the role of social media in this? And what can we learn from other sectors? 

Abhay’s presentation will be in English.

Merel van der Vaart is docent aan de Universiteit van Amsterdam en eigenaar van Muse – Mensen & musea. Ze werkt samen met culturele instellingen in binnen- en buitenland die met (nieuwe) bezoekers in gesprek willen, online of ofline. Ook geeft ze regelmatig workshops en trainingen en is ze één van de oprichters van Night Shift. Musea zijn van oudsher gewend om de regie in handen te hebben, maar met de komst van het internet (en met name social media) is die positie niet langer houdbaar. Wat is de rol van musea online? Hoe kunnen ze hun platform delen met anderen en deelnemen aan relevante actuele gesprekken?

De Grote Night Shift 1 Jaar Quiz!

Night Shift is 1 jaar en dat vieren we met een terugblik en een vooruitblik. Laat ons weten wat je van het afgelopen jaar vond en wat er het komende jaar beter kan tijdens de Grote Night Shift 1 Jaar Quiz.

Zoals altijd praten we na in het café van Het Nieuwe Instituut.