Night Shift #7 - Kan het ook anders?

18 januari – Kan het ook anders?

Wat kunnen musea leren van Hiphop, de dierentuin en het theater? Kom voor een verse dosis museuminspiratie op 18 januari naar Night Shift , de maandelijkse debat- & inspiratieavond voor en door mensen uit de museumwereld. Natuurlijk is het heel fijn om succesverhalen te horen van museumcollega’s, maar soms is het ook goed om voorbij de eigen sector te kijken en anderen aan het woord te laten. Misschien kan het ook anders…

Wij van Night Shift hebben namelijk ontzettend veel vragen.
Wat verstaan we onder ‘de kwaliteit bewaken’ en waarom vinden we dat zo belangrijk? Waarom bepalen bezoekersaantallen nog steeds ons succes?
Hoe verhouden we ons tot de mensen die onze diensten gebruiken?

Omdat we behoefte hebben aan een nieuw perspectief, gaan we te rade bij mensen die niet in musea werken, maar wel voor dezelfde uitdagingen staan. Zoals gebruikelijk zal de avond bestaan uit een combinatie van korte presentaties en debat.

Erik Zevenbergen, directeur van Diergaarde Blijdorp
Na dertig jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, onder meer als rector van het Libanon Lyceum, is Erik in 2017 begonnen als directeur van de Diergaarde. Welke plannen heeft hij voor Blijdorp? En hoe ziet hij de balans tussen onderzoek & behoud enerzijds en de publieksfunctie van de Diergaarde anderzijds?

Aukje Verhoog, hoofd van theaterfestival Amsterdam Fringe. Aukje speurt naar theatertalent, zoals een conservator zoekt naar mogelijk nieuwe aanwinsten voor de collectie. Bij Amsterdam Fringe staat experiment centraal en het programma komt voort uit een open inschrijving voor artiesten. Of, zoals het festival het zelf verwoord, Amsterdam nodigt genieën, prutsers, kletstantes, denkers, doeners en dilettanten uit om zich op theatrale wijze te laten zien. Wat is de impact van deze open en uitnodigende houding op het programma en hoe zit het dan met de kwaliteit? Of moet dat niet altijd onze prioriteit zijn?

Renee Trijselaar, Interim directeur van het HipHopHuis in Rotterdam.


Toegang is gratis, met een donatie maak je Night Shift mogelijk

Night Shift wordt georganiseerd door vrijwilligers, maar dat betekent niet dat we geen kosten hebben. We moeten bijvoorbeeld onze webhosting betalen en vinden het belangrijk om onze sprekers te bedanken. We geven ze een maaltijd vooraf, een mooi cadeau of een speaker fee en een drankje bij de borrel. Daarom vragen we een bijdrage voor onze bijeenkomsten. Omdat we het voor iedereen toegankelijk willen houden, kun je zelf de hoogte van het bedrag bepalen. Vind je dat lastig? Met een bedrag tussen €5,- en €7,50 help je ons om kostendekkend te zijn.