verschillende museum apps op het telefoon

17 oktober 2019 – Wat dacht je van een app?

Een antwoord op alle vragen die je nooit durfde te stellen

Apps, ze zijn niet meer weg te denken uit het museale landschap. En iedereen lijkt er een mening over te hebben. Van de euforische kreet “We hebben een app nodig!” die opstijgt uit het MT-overleg, tot het cynische en inmiddels niet te vermijden “If an app’s your answer, what’s your problem?” Maar wat weten we nou eigenlijk echt over apps? Snappen we al goed wat de krachten en uitdagingen van dit medium zijn?

Op 17 oktober staat Night Shift in het teken van de museum app. Niet om omvergeblazen te worden door mooie pitches en succesverhalen en ook niet om de museum app ten grave te dragen. Nee, we willen antwoord op onze vragen, op JOUW vragen.

De mobiele telefoon wordt namelijk steeds belangrijker voor museumbezoekers (dat zijn namelijk net mensen) en apps spelen een grote rol in de mobiele infrastructuur. Tijd dus om dit toch nog behoorlijk onbekende medium beter te leren kennen.

Wat wil je weten, maar heb je nooit kunnen of durven vragen? Een team (ervarings)experts zal op 17 oktober je vragen beantwoorden.

Omdat we hen graag wat voorbereidingstijd gunnen en om inzicht te krijgen in het soort vragen dat leeft, verzamelen we de vragen het liefst vooraf. Dus, stel je vraag en we komen er de 17e op terug. En vergeet niet je ticket te kopen!

De experts

Jasper Letschert – Medewerker ICT, Dordrechts Museum

Judith Bal – Senior medewerker educatie, NEMO Science Museum

Lotte Meijer – Digital Project Manager/Producer/Product Owner


Praktische noot

Voor Night Shift is een beperkt aantal kaartjes beschikbaar. Wacht dus niet te lang met reserveren. Wil je heel graag komen, maar kun je het kaartje écht niet betalen, neem dan contact op met het Night Shift team door te mailen naar hallo@nightshift010.nl.

Comments Off on 17 oktober 2019 – Wat dacht je van een app?